CONVOCATORIA
ROCÍO GARRIDO
PRESENTARÁ O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA
FEIRA DO LIBRO DE OURENSE
Este
sábado 8 de xuño, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés
presentará o seu receitario Cociñando
coas razas autóctonas
na Feira do Libro de Ourense, que está instalada na Alameda da
cidade. A continuación, a autora asinará exemplares nas casetas das
librerías onde se vende esta publicación.
O
receitario, editado pola Federación de Razas Autóctonas de
Galicia-Boaga, xa conta no seu haber cun dos Gourmand World Cookbook
Awards de 2012, galardóns de ámbito internacional cos que se
distingue a produción editorial gastronómica e que recoñeceron
esta publicación coma o mellor libro de cociña sostible de España.
Cociñando
coas razas autóctonas
inclúe receitas elaboradas pola propia autora con carnes de todas as
razas autóctonas galegas en perigo de extinción: Ovella Galega,
Cabra Galega, Galo Mos, Porco Celta, Cabalo de Pura Raza Galega e as
bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa. No receitario
tamén vén o modo de preparación de varias larpeiradas elaboradas a
base de leite, ovos e queixo fresco, todos produtos secundarios
derivados das devanditas razas.
Rocío
Garrido Caramés (Sanxenxo, 1976) é afeccionada á cociña e editora
do blog La cocina de mi
abuelo.